Detaljnije o istraživanju

4. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane s međunarodnim sudjelovanjem

KAMPANJA EU BIRA SIGURNU HRANU

Tko provodi istraživanje?

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ), Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu (PBF) i Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku (PTF) provodi istraživanje o prehrani odrasle populacije na području cijele Republike Hrvatske u dobi od 10 godina do 75+ godina. Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) financijski podupire projekt, a važno je istaknuti kako se ovakvi projekti provode i u ostalim zemljama članicama EU dugi niz godina.

Zašto sudjelovati?

Vaše sudjelovanje je presudno! Naše zdravlje je najbitnije, a prehrana ima direktan utjecaj na zdravlje. No, hrana koju konzumiramo mora prije svega biti sigurna, a kako bi znali koju hranu moramo češće kontrolirati važno nam je da nam Vi pomognete i kažete što i u kojoj količini jedete.

Zaštita osobnih podataka

Vaši osobni podatci (i podatci Vašeg djeteta) nikada neće biti otkriveni. Vaši kontakt podatci bit će dostupni samo osobi koja će direktno komunicirati s Vama (anketar), ako se odlučite sudjelovati i to samo kako biste stupili u kontakt. Onog trenutka kada se svi podatci prikupe, Vaši kontakt podatci se trajno brišu i postajete šifra (nasumičan niz brojeva) koju je nemoguće na bilo koji način povezati s Vama (ili Vašim djetetom). Istraživanje je dobilo odobrenje Agencije za zaštitu osobnih podataka i Etičkog povjerenstva za korištenje osobnih podataka u istraživačke svrhe. Sve osobe koje rade na ovom istraživanju obavezne su pridržavati se Opće uredbe o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. godine.

Tijek istraživanja

Sudjelovanje obuhvaća 2 razgovora s anketarom (cca. 30 min) u razmaku od tjedan dana. Anketar će prikupiti općenite informacije o Vama i pitati Vas što ste jeli i pili dan ranije (24–satno prisjećanje).

Ako se odlučim sudjelovati, što se od mene očekuje? 

Ako popunite obrazac za prijavu, smatrat ćemo to potvrdom da želite sudjelovati. Zatim će Vas, mailom ili telefonom (kako odaberete), kontaktirati anketar koji će Vam biti dodijeljen i s Vama zakazati prvi susret*. Mjesto i vrijeme susreta dogovarate s anketarom. Na prvom susretu zajedno s anketarom ispunjavate opći upitnik (o osnovnim podatcima o sebi) i 24-satno prisjećanje, tj. upitnik o onome što ste jučer jeli i pili.

Minimalno tjedan dana nakon prvog susreta, kontaktirat će Vas anketar i ispuniti s Vama drugo 24-satno prisjećanje o onome što ste jučer konzumirali. Po završetku istraživanja očekuje Vas prigodan poklon paket kao zahvala za Vaš trud. Ukoliko ste zainteresirani, dostavit ćemo Vam i Vaš izračun unosa hranjivih tvari. 

Što ako imam još pitanja?

Za još informacija o samom istraživanju možete nam se javiti na mail eumenu@hapih.hr ili porukom/pozivom (SMS, Viber, Whats App) na:

  • 099/226-6042
  • 099/384-9910
  • 099/801-7958
  • 099/801-7959

Mi smo tu zbog Vas i Vaše djece i sa zadovoljstvom i punom pažnjom ćemo se posvetiti svakom upitu, nedoumici, sugestiji ili kritici. 

Ukoliko ste zainteresirani, molimo ispunite obrazac za prijavu s potrebnim podatcima.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content