Obrasci

4. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane s međunarodnim sudjelovanjem

KAMPANJA EU BIRA SIGURNU HRANU

Prijava godišnjih izvješća službenih laboratorija

Pravilnik o ovlašćivanju službenih i referentnih laboratorija za hranu i hranu za životinje (nn.hr) (Narodne novine broj 86/10; 7/11 i 74/13), u članku 22. propisuje obvezu službenih laboratorija koji moraju Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu dostaviti godišnje izvješće do kraja veljače naredne godine. Detaljno razrađena tablica s potrebnim podacima može se preuzeti sa internet (web) stranice Ministarstva poljoprivrede ili Hrvatske agencije za poljoprivredu hranu.

Sukladno navedenoj odredbi službeni laboratoriji i drugi dionici mogu prikupiti svoje podatke o kontaminantima i aditivima, ostacima pesticida i ostacima veterinarskih lijekova u ponuđenim alatima Europske agencije za sigurnost hrane. Alati su strukturirani u skladu sa smjernicama SSD2 (Standard Sample Description 2) i pružaju značajke koje podržavaju ručni unos podataka i stvaranje XML datoteka za prijavu podataka. Prije uporabe alata potrebno je pročitati odgovarajuće upute.

Alat za prijavu podataka i prateće upute za njegovo korištenje moguće je preuzeti na donjim poveznicama:

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content