Izjava o pristupačnosti

I.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu obvezna je osigurati pristupačnost svojih mrežnih stranica i u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN br. 17/2019) (dalje u tekstu: Zakon o pristupačnosti).

Ova Izjava o pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu stranicu https://www.hapih.hr Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

II.

Stupanj usklađenosti

Mrežna stranica https://www.hapih.hr djelomično je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti.

Nepristupačni sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je zbog sljedećih razloga:

  • pojedine .pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana,
  • dio slika i datoteka nema prikladan tekstualni opis (alt tekst),
  • .pdf i .doc datoteke dostupne su isključivo kao datoteke za preuzimanje,
  • dio poveznica nije podcrtan, odnosno ne sadrži prikladne tekstualne opise,
  • dio postavljenih dokumenata nije dostupan u strojno čitljivom obliku,
  • kontrast na pojedinim dijelovima stranice nije zadovoljavajući (obrasci, podnožje stranice, kartice na naslovnici),
  • navigacija prikazuje padajući izbornik na prelazak miša preko elementa navigacije

III.

Obavijest HAPIH-u o svim slučajevima u kojima mrežna stranica https://www.hapih.hr ne ispunjava zahtjeve pristupačnosti te davanje povratnih informacija može se učiniti na e-maila:

Pristup.informacijama@hapih.hr

IV.

U slučaju nezadovoljavajućeg odgovora na obavijest ili zahtjev poslan HAPIH-u, u skladu sa čl. 12. Zakona o pristupačnosti, osoba se može obratiti Povjereniku za informiranje, koji provodi inspekcijski nadzor, na sljedeće načine:

V.

Ova Izjava pripremljena je dana 9. rujna 2021. godine. Za pripremu ove Izjave korištena je metoda procjene (automatizirane i osobne). Automatizirana procjena izvršena je uz pomoć Wave Evaluation Tool-a.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content