EU Menu odrasli

4. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane s međunarodnim sudjelovanjem

KAMPANJA EU BIRA SIGURNU HRANU

Poziv za sudjelovanje u nacionalnom istraživanju prehrambenih navika adolescenata i odrasle populacije

Dragi čitatelji,

pozivamo vas da budete dio Nacionalnog istraživanja prehrambenih navika adolescenata i odrasle populacije, koje se provodi na ispitanicima od 10 do 75 i više godina starosti na području cijele Republike Hrvatske. Vaše sudjelovanje ključan je čimbenik uspješnog provođenja ovog istraživanja!

Podatci o prehrani naših stanovnika su od izuzetne važnosti iz više razloga. Kako bi što bolje procijenili potencijalne rizike podrijetlom iz hrane važno nam je znati koliko se koje hrane konzumira. Osim toga, izuzetno nam je važno procijeniti unos hranjivih tvari svih dobnih skupina, kako bi dobili uvid koje hranjive tvari unosimo previše, a koje premalo. Sve to i još puno toga moguće je procijeniti iz dobivenih podataka kako bi se izradile preporuke i smjernice u cilju očuvanja zdravlja naših stanovnika. Također, važno je naglasiti kako je metodologija ovog istraživanja u skladu s EU standardom, stoga će i dobiveni podaci bili usporedivi s podacima i iz ostalih zemalja EU. 

Uz Vas, u istraživanju će sudjelovati još 2000 ispitanika. Probir ispitanika se radi slučajnim odabirom s područja cijele Republike Hrvatske te Vas ljubazno molimo da se odazovete našem pozivu.

Vaše sudjelovanje je dragovoljno i možete odustati u bilo koje vrijeme. Ako imate dijete iznad 10 godina starosti ili i sami želite biti aktivni sudionik ovog istraživanja, molimo Vas prijavite se ispunjavanjem sljedećeg obrasca.

Za više informacija o samom istraživanju možete nam se javiti na mail eumenu@hapih.hr ili porukom/pozivom (SMS, Viber, Whats App) na:

  • 099/226-6042
  • 099/384-9910
  • 099/801-7958
  • 099/801-7959

Mi smo tu zbog Vas i Vaše djece i sa zadovoljstvom i punom pažnjom ćemo se posvetiti svakom upitu, nedoumici i sugestiji. 

Ukoliko ste zainteresirani, molimo ispunite obrazac za prijavu s potrebnim podatcima.

Puno Vam hvala unaprijed na Vašem dragocjenom vremenu i interesu. Iskreno se nadamo kako ćete nam se pridružiti! 

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i EU Menu tim

dr.sc. Darja Sokolić

voditeljica istraživanja

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content