Upute za članove mreža

KAMPANJA EU BIRA SIGURNU HRANU

Znanstvena suradnja u području djelovanja EFSA-e i zemalja članica odvija se putem EFSA-inih znanstvenih mreža i radnih skupina. Imenovani predstavnici zemalja članica imaju važnu ulogu u prenošenju nacionalnih informacija i prikupljanju povratnih informacija od nacionalne važnosti vezane uz rad svake mreže i radne skupine te tako ne predstavljaju samo nacionalne organizacije, već u širem smislu i države članice. 

EFSA je za svaku pojedinu mrežu izradila opis/smjernice djelovanja (Terms of Reference). Između ostaloga, u njima je navedena i važnost protoka informacija između članova mreža, nacionalnog člana Savjetodavnog vijeća EFSA-e i radnih skupina na nacionalnoj razini, prije sastanka u organizaciji EFSA-e (npr. osiguravajući da se pripremi stajalište države članice, prikupe relevantne informacije) i nakon sastanaka (kako bi se pružile povratne informacije o raspravama i ishodima sastanka i utvrdile moguće teme za raspravu od nacionalne važnosti ili u budućem razmatranju unutar mreže).

Nacionalni predstavnici u EFSA-inim znanstvenim mrežama su stručnjaci u određenom području sigurnosti hrane i hrane za životinje koji redovito sudjeluju na sastancima unutar svoje mreže, a o provedenim sastancima obavještavaju nacionalne EFSA kontakt točke.

U tu svrhu molimo Vas, članove i zamjenike članova u EFSA znanstvenim mrežama i radnim skupinama, da prije prisustvovanja na sastanku popunite sljedeći obrazac:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/efsamreze1

Nakon sudjelovanja na sastanku popunjava se sljedeći obrazac:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/efsamreze2

Ako naiđete na bilo kakve poteškoće, slobodno kontaktirajte nacionalne EFSA Focal Point predstavnike putem maila efsa.focalpoint@hapih.hr

Smjernice za članove znanstvenih mreža i radnih skupina dostupne su na mrežnim stranicama EFSA-e.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content