EFSA istraživačka platforma

KAMPANJA EU BIRA SIGURNU HRANU

EFSA-ina istraživačka platforma namijenjena je široj istraživačkoj zajednici. Cilj joj je podržati projektne ideje, promicati formiranje konzorcija i pomoći znanstvenicima u pronalaženju mogućnosti za javno financiranje istraživanja u području sigurnosti hrane.

Platforma je uspostavljena sa svrhom koordinacije istraživanja u području sigurnosti hrane, temeljem zaključaka prve EFSA-ine skupštine vezane uz istraživanja u području procjene rizika (Risk Assessment Research Assembly, RARA). EFSA je na taj način postala takozvani „posrednik znanja“ između akademske zajednice te donositelja odluka i politika na razini EU i šire.

Detaljnije informacije i mogućnosti koje se nude dostupne su na sljedećim poveznicama:

Istraživačka platforma:
https://www.efsa.europa.eu/en/engage/research-platform

Programi financiranja:
https://www.efsa.europa.eu/en/engage/funding-programmes

Nacionalni programi financiranja:
https://www.efsa.europa.eu/en/engage/national-funding-opportunities

Nadolazeći pozivi:
https://www.efsa.europa.eu/en/engage/upcoming-calls

Centar znanja:
https://www.efsa.europa.eu/en/research-platform/knowledge-centre

Knowledge Junction

Kako bi se dodatno potaknula razmjena podataka iz područja procjene rizika sigurnosti hrane i hrane za životinje, 2019. godine uspostavljen je otvoreni repozitorij za razmjenu dostignuća – Knowledge Junction. Na njemu se objavljuju različita izvješća, skupovi podataka, laboratorijski nalazi, alati, modeli, kodovi, protokoli, vodiči, mišljenja i slične publikacije vezane uz prehrambene navike, ostatke pesticida u hrani, kemijske kontaminante i prehrambene aditive, bolesti koje se prenose putem hrane, antibakterijsku otpornost itd. Objavljene publikacije možete pretražiti na ovoj poveznici, a upute za objavljivanje dostupne su ovdje.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content