
EU izvješće o antimikrobnoj otpornosti u zoonotskim i indikatorskim bakterijama kod ljudi, životinja i u hrani za 2018./2019. godinu
Izvješće se temelji na podacima monitoringa antimikrobne otpornosti koje su prikupile države članice EU u predmetnom razdoblju

Nova Uredba o transparentnosti i održivosti procjene rizika EU-a u lancu prehrane
Nova Uredba (EU) 2019/1381 o transparentnosti i održivosti procjene rizika EU-a u prehrambenom lancu postaje primjenjiva 27. ožujka 2021.

Održan sastanak predstavnika NMI, institucija uključenih u EFSA „Article 36 listu“ i predstavnika RH u znanstvenim mrežama EFSA-e
Sastanak je održan 18. prosinca 2020. godine virtualnim putem zbog epidemiološke situacije.

„Upotrijebiti do“ ili „najbolje upotrijebiti do“? Novi vodič za pomoć proizvođačima hrane
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) razvila je vodič za pomoć proizvođačima hrane prilikom donošenja odluke o primijeni oznake “upotrijebiti do” ili “najbolje upotrijebiti do” na proizvodu.

Prijavite se na EFSA-in program stručnog usavršavanja: EU-FORA 2021.- 2022.
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je, petu godinu za redom, natječaj u svrhu prijave kandidata za program stručnog usavršavanja pod nazivom „EU-FORA – The European Food Risk Assessment Fellowship Programme“.

Pokrenuta kampanja ‘Zaustavite afričku svinjsku kugu’ u jugoistočnoj Europi
EFSA je započela opsežnu komunikacijsku kampanju podizanja svijesti kako bi pomogla u zaustavljanju širenja afričke svinjske kuge (ASK) u jugoistočnoj Europi.