Pridružite nam se na Jarunu na radionici s food blogerom Hungry Milom

Edukativna radionica održat će se u subotu, 3. rujna, na Food truck festivalu u Zagrebu. Dođite i saznajte kako pripremati sigurne obroke i smanjiti bacanje hrane.

Što s ostacima ručka i kako iskoristiti hranu koju ste planirali baciti? Jeste li čuli za akrilamid i zašto ga trebate izbjegavati? Kojih se pravila higijene hrane trebate pridržavati kod kuće kako bi vaša obitelj bila sigurna? Kako pravilnim čuvanjem hrane produljiti njenu svježinu, sigurnost i kvalitetu? Znate li razliku između oznaka na hrani „upotrijebiti do“ i „najbolje upotrijebiti do“?  

Ako je odgovor na neko od ovih pitanja „ne“ ili jednostavno želite saznati više o sigurnosti hrane i smanjiti njeno bacanje u kućanstvu, dođite u subotu, 3. rujna od 15.30 do 18.30 sati na besplatnu edukativnu radionicu na jarunskom Food truck festivalu, gdje će food bloger Hungry Mile pripremati ukusne zalogaje i u razgovoru sa stručnjakom iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu otkriti kako iza sigurne hrane na vašim tanjurima stoji znanost. 

Osim što ćete saznati puno informacija o čitanju oznaka na hrani, higijeni hrane, pravilnom čuvanju i skladištenju hrane, alergenima i kontaminantima u hrani, imat ćete priliku sudjelovanjem u kvizu provjeriti svoje znanje o sigurnosti hrane i osvojiti prigodni poklon.

Ideja radionice je educirati sve one koji žele znati više o spomenutim temama iz područja sigurnosti hrane jer u bogatstvu okusa na našim tanjurima bezbrižno možemo uživati tek onda kada znamo da je hrana koju konzumiramo sigurna.

Radionica je dio kampanje „EU bira sigurnu hranu“ koju EFSA u suradnji s HAPIH-om provodi drugu godinu zaredom. U sklopu kampanje komuniciraju se praktične i pristupačne informacije prema krajnjem potrošaču kako bi on pri svakodnevnom odabiru hrane mogao donositi odluke temeljene na znanosti. Hrvatska je jedna od 10 zemalja u kojima se ova kampanja provodi, a više informacija dostupno je na mrežnoj stranici EUChooseSafeFood.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content