Predstavljene novosti iz područja funkcionalne hrane u Hrvatskoj

U Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, 4. listopada 2022. održan je 14. stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj, pod nazivom “Sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane” na kojem je sudjelovalo više od 100 predstavnika proizvođača iz prehrambene industrije, nadležnih tijela, javnih institucija i znanstvene zajednice. Proizvođači prehrambenih proizvoda imali su priliku predstaviti načine proizvodnje i izazove s kojima se susreću prilikom plasmana funkcionalnih i održivih proizvoda u cilju zadovoljenja sve zahtjevnijih potrošača koji su postali svjesni važnosti zdrave prehrane u prevenciji bolesti i jačanju imuniteta. Ovogodišnji Skup posebno je bio usmjeren temi inovacija u proizvodnji biljnih proizvoda, razvoju novih probiotika te 3D printanju prehrambenih proizvoda, kao i personaliziranoj prehrani. Na skupu je također Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu predstavila teme i aktivnosti u okviru kampanje „EU bira sigurnu hranu“.

Zanimljivost i aktualnost tematike skupa svake godine rezultiraju izrazito velikim interesom sudionika a stručni skup postaje već tradicionalno okupljanje predstavnika proizvođača iz prehrambene industrije, nadležnih tijela, javnih institucija i znanstvene zajednice.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu je po prvi puta sudjelovala u organizaciji skupa uz tradicionalne organizatore: Hrvatsku gospodarsku komoru, Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Prehrambeno biotehnološki fakultet i Ministarstvo poljoprivrede. 

Izvor fotografija: HGK

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content