
Upotreba antibiotika u životinja se smanjuje
Značajan pad u upotrebi antibiotika u životinja koje se koriste za proizvodnju hrane znak je djelotvornosti poduzetih mjera sa svrhom smanjenja upotrebe antibiotika na razini svake zemlje.

SVJETSKI DAN SIGURNOSTI HRANE 2021
Danas, 7. lipnja, obilježava se Svjetski dan sigurnosti hrane. Tim povodom, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) pokrenula je kampanju „Birajte hranu s povjerenjem“.

Svjetski dan pčela
Kako bi se podigla svijest o važnosti pčela i drugih oprašivača, prijetnjama s kojima se suočavaju i njihovom doprinosu održivom razvoju, Ujedinjeni narodi proglasili su 20. svibnja kao Svjetski dan pčela.

EFSA savjetuje subjekte u poslovanju s hranom o informiranju potrošača
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je nove smjernice s ciljem pomoći subjektima u poslovanju s hranom prilikom donošenja odluke o navođenju informacija o čuvanju hrane i vremenu u kojem se hrana treba konzumirati.

Afrička svinjska kuga: rizik od prijenosa virusa putem hrane za životinje, stelje i transportnih vozila
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je znanstveno mišljenje o afričkoj svinjskoj kugi (ASK) u kojem procjenjuje rizik od različitih puteva unosa virusa u područja EU koja nisu zahvaćena ovom bolesti.

Objavljeni najnoviji podaci o ostacima pesticida u hrani u EU
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je godišnje izvješće o ostacima pesticida u hrani u Europskoj uniji, Islandu i Norveškoj za 2019. godinu