
Kako sigurno odmrzavati hranu? – savjeti iza kojih stoji znanost
Osim proizvođača, i potrošači su odgovorni za sigurnost hrane. Zbog toga je važno upoznati se s načinima kako se može izbjeći taj nepotrebni rizik za ljudsko zdravlje.

EFSA i HAPIH pokrenuli kampanju o sigurnosti hrane
Hrvatska je jedna od šest europskih zemalja u kojima je pokrenuta edukativna kampanja „EU bira sigurnu hranu“.

Poziv za sudjelovanje na konferenciji „ONE – Health, Environment, Society – Conference 2022″
Četverodnevni znanstveni program obuhvatit će teme iz područja sigurnosti hrane i hrane za životinje sa širom perspektivom održivih prehrambenih sustava, s fokusom na potrebu provođenja pristupa “Jedno zdravlje-Jedno okruženje” i istražujući mogućnost razvoja znanosti o procjeni rizika.

Nastavak EFSA-ine kampanje ‘Zaustavite afričku svinjsku kugu’
Kako bi se zaustavilo širenje afričke svinjske kuge (ASK) diljem Europe, EFSA ponovno provodi kampanju podizanja razine svijesti o ovoj bolesti pogubnoj za domaće i divlje svinje te poziva uzgajivače svinja na oprez.

Upotreba antibiotika u životinja se smanjuje
Značajan pad u upotrebi antibiotika u životinja koje se koriste za proizvodnju hrane znak je djelotvornosti poduzetih mjera sa svrhom smanjenja upotrebe antibiotika na razini svake zemlje.

SVJETSKI DAN SIGURNOSTI HRANE 2021
Danas, 7. lipnja, obilježava se Svjetski dan sigurnosti hrane. Tim povodom, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) pokrenula je kampanju „Birajte hranu s povjerenjem“.