Projekti

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu član je Međunarodnog odbora za kontrolu kvalitete proizvodnosti domaćih životinja (ICAR-International Committee for Animal Recording). ICAR je svjetska organizacija za kontrolu proizvodnosti domaćih životinja, koja donosi i propisuje međunarodne standarde za provedbu postupaka označavanja životinja, bilježenja porijekla i proizvodnih svojstava domaćih životinja,  kao i opremu i pribor koji se koriste u navedenim poslovima.

Centar za stočarstvo preporukama ICAR – a obavlja aktivnosti iz sustava bilježenja porijekla, kontrole proizvodnosti (kontrola mliječnosti, ocjena vanjštine, kontrola tovnosti, perfromance test itd) i genetskog vrednovanja, kojima se osigurava valjana usporedba uzgojno – valjanih životinja.

Centar za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda provodi laboratorijska analitiku uzoraka mlijeka, kako bi se utvrdio kemijski sastav i broj somatskih stanica.

U prikupljanju podataka veliku ulogu imaju djelatnici Sektora za planiranje i koordinaciju rada područnih ureda, koji su raspoređene na području cijele Republike Hrvatske.

ICAR redovito obavlja nadzor provedbe navedenih aktivnosti, nakon čega se stječe pravo korištenje znaka Certifikata kvalitete. Ovaj znak predstavlja dokaz visoke kvalitete usluga kao i sigurnost u usluge koje HAPIH pruža svojim korisnicima.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA