
EFSA savjetuje subjekte u poslovanju s hranom o informiranju potrošača
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je nove smjernice s ciljem pomoći subjektima u poslovanju s hranom prilikom donošenja odluke o navođenju informacija o čuvanju hrane i vremenu u kojem se hrana treba konzumirati.

Afrička svinjska kuga: rizik od prijenosa virusa putem hrane za životinje, stelje i transportnih vozila
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je znanstveno mišljenje o afričkoj svinjskoj kugi (ASK) u kojem procjenjuje rizik od različitih puteva unosa virusa u područja EU koja nisu zahvaćena ovom bolesti.

Objavljeni najnoviji podaci o ostacima pesticida u hrani u EU
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je godišnje izvješće o ostacima pesticida u hrani u Europskoj uniji, Islandu i Norveškoj za 2019. godinu

EU izvješće o antimikrobnoj otpornosti u zoonotskim i indikatorskim bakterijama kod ljudi, životinja i u hrani za 2018./2019. godinu
Izvješće se temelji na podacima monitoringa antimikrobne otpornosti koje su prikupile države članice EU u predmetnom razdoblju

Nova Uredba o transparentnosti i održivosti procjene rizika EU-a u lancu prehrane
Nova Uredba (EU) 2019/1381 o transparentnosti i održivosti procjene rizika EU-a u prehrambenom lancu postaje primjenjiva 27. ožujka 2021.

Održan sastanak predstavnika NMI, institucija uključenih u EFSA „Article 36 listu“ i predstavnika RH u znanstvenim mrežama EFSA-e
Sastanak je održan 18. prosinca 2020. godine virtualnim putem zbog epidemiološke situacije.