Kampanja „EU bira sigurnu hranu“ se nastavlja

Nakon što je uspješno provedena prošle godine, kampanja izvornog naziva #EUChooseSafeFood nastavlja se. Cilj kampanje, u kojoj se potiče interakcija putem suvremenih komunikacijskih kanala, je educirati potrošače o relevantnim temama iz područja sigurnosti hrane i potaknuti ih da kritički promišljaju o svakodnevnom odabiru hrane.

U sklopu „EU bira sigurnu hranu“ prema krajnjem potrošaču komuniciraju se praktične i pristupačne informacije kako bi on mogao donositi odluke temeljene na znanosti. Kampanja je usmjerena na sve građane, uz dodatni fokus na građane u dobi od 25 do 45 godina, a nastojat će objasniti i kako Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) doprinosi europskom zakonodavstvu koje štiti potrošača i cijeli prehrambeni lanac.

Početak kampanje pozdravio je i ravnatelj EFSA-e, Bernhard Url: „Potrošači u EU mogu biti uvjereni da je hrana koju stavljaju na svoje stolove sigurna. Mogu vjerovati sustavu sigurnosti hrane u EU i znanstvenim spoznajama na kojima se taj sustav temelji i već 20 godina podupire sigurnost hrane. #EUChooseSafeFood je važan primjer našeg partnerstva s nacionalnim institucijama za sigurnost hrane i suradnje s organizacijama potrošača, proizvođačima hrane i civilnim društvom.”

EFSA je kao referentno tijelo Europske unije za znanstvenu procjenu rizika vezanu uz sigurnost hrane i hrane za životinje nositelj kampanje na razini Europske unije, dok se na nacionalnoj razini kampanja provodi u suradnji s partnerskim institucijama. Nositelj kampanje u Hrvatskoj je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Kampanja se aktivno provodi u 10 europskih zemalja, a osim Hrvatske, ove će godine biti uključene Italija, Španjolska, Austrija, Latvija​, Poljska, Portugal, Finska, Grčka i Cipar. Više informacija bit će dostupno na službenoj mrežnoj stranici kampanje koja će se uskoro ažurirati s novim temama i materijalima.

Izvor naslovne fotografije: EFSA

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content