Tim HAPIH-a na utrci B2Run u Osijeku

Poslovna utrka B2Run u Osijeku bila je prigoda za povezivanje kolega, jačanje timskog rada kao i promociju kampanje „EU bira sigurnu hranu“ čiji je ambasador u Hrvatskoj – Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Unatoč uvjetima koji bi bili izazovni i za profesionalne sportaše, dio djelatnika iz osječkih centara HAPIH-a pokazalo je neslomljiv timski duh i u živopisnim majicama prepoznatljivih poruka kampanje Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) pridružilo se 500-tinjak natjecatelja koji su u četvrtak, 30. lipnja, svako u svom tempu, pretrčali ili prehodali pet kilometara osječke Promenade. 

Naglasak nije bio na rezultatima, već zajedništvu i nepokolebljivosti usprkos visokim temperaturama, jer, kako su i sami organizatori istaknuli, B2Run nije samo natjecanje i pobjeda, nego teambuilding i među radnim kolegama kao i među timovima, ali i puno šira priča. Posebice jer je i sama B2Run utrka međunarodna priča, baš kao i europska kampanja o sigurnost hrane.

„Drago mi je što smo prepoznali priliku i prvi puta se kao Agencija prijavili na B2Run utrku. Probili smo led i već planiramo nastup na zagrebačkoj utrci u rujnu, za koju možemo najaviti još brojniji HAPIH-ov tim. Utrku smo iskoristili i kao priliku za promicanje poruka o sigurnosti hrane, a nadamo se da će se ovaj poticaj nastaviti te da će nam se iz utrke u utrku pridružiti sve više djelatnika,“ rekla je kapetanica tima, dr. sc. Jasenka Petrić.

Budući da su u središtu kampanje „EU bira sigurnu hranu“ zdravlje i aktivan životni stil, za utrku B2Run posebno su pripremljene majice s porukama kampanje. Da znanost stoji iza sigurnosti hrane, podupire aktivnosti smanjenja bacanja hrane, štiti od kontaminanata i bolesti koje se prenose hranom te brine za dobrobit životinja, trkači i navijači mogli su pročitati s natpisa na majicama HAPIH-ovog tima. 

Kako je to izgledalo na terenu, može se vidjeti i u galeriji slika u nastavku.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content