
EFSA započela procjenu rizika širenja bakterija otpornih na antibiotike u transportu životinja
Tijekom procjene rizika istražit će se čimbenici koji u transportu životinja dovode do širenja bakterija otpornih na antibiotike, preventivne mjere i mogućnosti kontrole.

Održana Jesenska škola „Principi i praktični aspekti procjene rizika u području sigurnosti hrane“
Drugu po redu Jesensku školu organizirala je Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH)

Ažuriran EFSA-in Znanstveni vodič za podnošenje zahtjeva o prehrambenim enzimima
Procjena sigurnosti prehrambenih enzima još jedan je aspekt sigurnosti hrane kojim se nastoji osigurati visoka razina zaštite zdravlja potrošača.

Održan okrugli stol „Bolja proizvodnja, bolja prehrana, bolji okoliš i bolji život“
Naši izbori kao proizvođača i potrošača danas, utječu na to kako će izgledati sutra. Stoga se trebamo uhvatiti u koštac s velikim izazovom transformacije poljoprivredno-prehrambene proizvodnje u održiv sustav, poruka je poslana s ove panel rasprave.

Edukacijom građana Zagreba obilježen Svjetski dan hrane
Na prigodnom događaju, koji su organizirali EFSA i HAPIH, građani su mogli provjeriti svoje znanje o sigurnosti i odgovornoj konzumaciji hrane te „zaraditi“ majicu ili pregaču

Najavljujemo: Edukacijska aktivacija Zagrepčana povodom Svjetskog dana hrane
HAPIH kao nacionalna kontakt točka EFSA-e u subotu 16. listopada organizira događaj u sklopu kampanje „EU bira sigurnu hranu“. Prolaznici će se moći educirati o temama vezanim uz sigurnost hrane, testirati svoje znanje u kvizu i tako osvojiti prigodne nagrade