Centar za stočarstvo

Potpora za dobrobit domaćih životinja može se ostvariti u govedarstvu ( mliječne krave, tovna junad i telad), svinjogojstvu ( odbijena prasad, krmače, nazimice i svinje za tov), peradarstvu (brojleri, nesilice i purani), kozarstvu (koze, rasplodne koze – uključujući i jarad, jarčevi), ovčarstvo (ovce, rasplodne ovce, janjad i ovnovi).

HAPIH je javna ustanova ovlaštena za provedbu kontrole proizvodnosti domaćih životinja, a onda i kontrole mliječnosti. Javite se najbližem područnom uredu HAPIH ili pošaljite zahtjev na cs@hapih.hr, mladen.molnar@hapih.hr kako bi mliječne krave s Vašeg  gospodarstva uvrstili u kontrolu mliječnosti. Kontrola mliječnosti  se ne naplaćuje.

Farmski sustav osiguranja kvalitete junećeg, janjećeg i jarećeg mesa propisuje uvjete u primarnom dijelu proizvodnje, dakle uvjete koje je potrebno zadovoljit tijekom uzgoja i tova na samoj farmi.  Javite se najbližem područnom uredu HAPIH-a ili pošaljite zahtjev na cs@hapih.hr, mladen.molnar@hapih.hr Kontrolu pridržavanja propisanih uvjeta obavljaju djelatnici HAPIH-A, sudjelovanje u Farmskom sustavu i kontrola propisanih uvjeta po grlu se ne naplaćuje.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content