
EFSA provela procjenu rizika odležanog mesa
Odležano meso, ako dozrijeva u kontroliranim uvjetima, jednako je sigurno kao i svježe meso, zaključuju stručnjaci iz EFSA-e.

EFSA revidirala vrijednost za prihvatljivi dnevni unos bakra
Izloženost bakru iz svih izvora ne predstavlja zdravstveni rizik u EU-u, navode u novoj procjeni stručnjaci iz EFSA-e.

U porastu slučajevi ptičje gripe kod peradi i vodenih ptica
Prema najnovijem izvješću EFSA-e, ECDC-a i EURL-a, broj slučajeva visoko patogene influence ptica (HPAI) zabilježen u Europi među peradi i vodenim pticama porastao je od ljeta.

Objavljeno godišnje EU izvješće Jedno zdravlje o zoonozama i bolestima uzrokovanim hranom
Tijekom 2021. povećao se broj prijavljenih zoonoza i epidemija uzrokovanih hranom u odnosu na prethodnu godinu, ali on je i dalje niži nego prije pandemije

Godišnji sastanak dionika u sustavu sigurnosti hrane
Predstavnici nacionalnih institucija uključenih u sustav sigurnosti hrane okupili su se na kraju još jedne godine kako bi razmijenili novosti i saznali najnovije mogućnosti suradnje među sobom kao i s Europskom agencijom za sigurnost hrane.

Prilikom odabira hrane Hrvatima cijena, sigurnost i porijeklo najvažniji
Sigurnost hrane zanima nas više nego ostale građane EU-a, otkriva specijalno izdanje Eurobarometra