
Što je nova hrana?
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) prije odobravanja nove hrane vrši procjenu njezine sigurnosti kako bi potrošači bili maksimalno zaštićeni.

Posjet nizozemske stručnjakinje komunikacije o riziku
Carla A. C. Geijskes, psihologinja i komunikacijska stručnjakinja iz nizozemske Agencije za sigurnost hrane i potrošačkih proizvoda, sastala se sa stručnjacima iz Centra za sigurnost hrane.

EFSA, Europska komisija i države članice pokreću kampanju #PlantHealth4Life
Novom kampanjom promiče se svijest o zdravlju bilja i njegovoj povezanosti sa svakodnevnicom.

IARC i JECFA objavili procjene utjecaja aspartama na zdravlje potrošača
Prihvatljivi dnevni unos nakon procjene IARC-a i JECFA-e ostaje nepromijenjen. EFSA-ine procjene rizika povezanih prehrambenih aditiva su u tijeku.

EFSA započela pripreme za znanstvenu procjenu sigurnosti hrane dobivene iz kulture stanica
Inovativne tehnologije poput kulture stanica, tkivnog inženjerstva i precizne fermentacije koriste se za dobivanje nove hrane kao što je meso iz kultiviranih stanica i/ili proteini mlijeka dobiveni pomoću mikroorganizama

Stručnjaci HAPIH-a u edukaciji prolaznika o pravilnom rukovanju s hranom
Kviz i radionica za djecu organizirani su u sklopu europske kampanje kako bi približili građanima osnovne principe sigurnosti hrane.