Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), sa sjedištem u Parmi na sjeveru Italije, u potrazi je za državnim službenicima – nacionalnim stručnjacima iz cijeloga svijeta s ciljem privremenog zapošljavanja, kako bi svojom stručnošću doprinijeli EFSA-inu djelovanju te, po povratku u matičnu ustanovu, prenijeli stečeno znanje.
EFSA je referentno tijelo Europske unije za znanstvenu procjenu rizika u području sigurnosti hrane i hrane za životinje. U suradnji s nacionalnim institucijama, EFSA daje neovisne znanstvene savjete i osigurava jasnu komunikaciju o postojećim i novonastalim rizicima.
Ovisno o području stručnosti, kroz ovo privremeno zaposlenje, nacionalni službenici moći će podržati rad znanstvenog odbora ili mreže predstavnika država članica, obavljati prikupljanje i analizu podataka, baviti se procjenom rizika, biti uključeni u komunikaciju te djelatnosti vanjskih i unutarnjih poslova.
Postupak prijave na natječaj obavlja se elektronski, a rok za prijavu je neodređen.
Prijaviti se mogu kandidati koji:
- su zaposleni u državnoj ili javnoj službi te međuvladinim organizacijama (ministarstva, službe vlade i parlamenta, sudovi, centralne banke, administrativne službe lokalnih organizacija, itd.)
- su stekli najmanje 12 mjeseci radnoga staža kod poslodavca koji ih upućuje na privremeno zaposlenje u EFSA-u
- imaju najmanje tri godine iskustva u upravnim, pravnim, znanstvenim, tehničkim, savjetodavnim ili nadzornim funkcijama
- posjeduju napredno znanje engleskog jezika te određenu razinu znanja još jednog europskog službenog jezika
Privremeno zaposlenje traje najmanje šest mjeseci do najviše dvije godine, nakon čega postoji mogućnost naknadnog produljenja ugovora do ukupno četiri godine. Radno mjesto je u Parmi (Italija). Matični poslodavac nacionalnog službenika dužan je isplaćivati plaću svome zaposleniku tijekom njegova boravka u EFSA-i, a EFSA se obvezuje isplaćivati dnevnice u iznosu od 140,49 eura te nadoknaditi troškove puta u oba smjera.
Detaljnije informacije i obrazac za prijavu dostupni su na poveznici.