
EFSA započela pripreme za znanstvenu procjenu sigurnosti hrane dobivene iz kulture stanica
Inovativne tehnologije poput kulture stanica, tkivnog inženjerstva i precizne fermentacije koriste se za dobivanje nove hrane kao što je meso iz kultiviranih stanica i/ili proteini mlijeka dobiveni pomoću mikroorganizama

Stručnjaci HAPIH-a u edukaciji prolaznika o pravilnom rukovanju s hranom
Kviz i radionica za djecu organizirani su u sklopu europske kampanje kako bi približili građanima osnovne principe sigurnosti hrane.

HAPIH na utrci B2Run u Osijeku osvojio nagradu!
Na poslovnoj utrci B2Run u Osijeku HAPIH-ov tim nagrađen je kao najkreativniji zbog slogana „Bacam se na trčanje, ali hranu ne bacam“.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Vodič za označavanje rokova trajanja hrane
Odgovornost za određivanje i označavanje roka trajanja hrane leži na proizvođačima, stoga je izuzetno važno da ga ispravno odrede i označe, kako bi ga potrošači ispravno protumačili i razumjeli.

Obilježavamo Svjetski dan sigurnosti hrane
Ovogodišnji Svjetski dan sigurnosti hrane ukazuje na ulogu koju svatko ima u sustavu sigurnosti hrane kao i na znanstveno utemeljene prehrambene standarde koji mu pružaju potporu.

Otvoren je poziv za novog izvršnog direktora EFSA-e
Europska komisija objavila je poziv za novog izvršnog direktora Europske agencije za sigurnost hrane. Kandidati koji ispunjavaju uvjete mogu se prijaviti do 26. lipnja 2023. godine.