
Opoziv proizvoda “VINDON” pureće mljeveno meso
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda “VINDON” pureće mljeveno meso, 500g, radi utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda “VINDON” pureće mljeveno meso, 500g, radi utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda: ČEŠNJOVKA TRAJNA
(Slavonska kobasica), datuma proizvodnje 10.02.2020. najbolje upotrijebiti do 10.02.2021., zbog utvrđene bakterije iz roda Listeria monocytogenes.
Akrilamid je kemijski spoj koji se pri povišenim temperaturama može formirati u hrani bogatoj škrobom. Nastaje iz njenih prirodnih sastojaka (reducirajućih šećera i aminokiselina), tijekom termičke obrade na temperaturama iznad 120°C (npr. prilikom prženja i pečenja). Veće količine akrilamida formiraju
Mikotoksini su sekundarni produkti metabolizma koje plijesni sintetiziraju tijekom rasta na supstratima biljnog i životinjskog porijekla. To su kemijski spojevi različite strukture, različitog biološkog učinka, u pravilu bez boje, okusa i mirisa. Stabilni su i u pravilu otporni na povišenu
Konzumacijom hrane koja sadrži bakterije opasne po zdravlje, nakon određenog vremena (tzv. inkubacijskog razdoblja) javljaju se simptomi bolesti odnosno trovanja. Dužina inkubacijskog razdoblja može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana, što ovisi o vrsti i količini bakterija (npr. neke
Kuhana, ispuhana, obojena umjetnim bojama ili pak ukrašena na tradicionalan način – jaja su neizostavan simbol Uskrsa. Kako biste izbjegli pojavu bolesti porijeklom iz hrane, važno je znati kako pravilno postupati prilikom pripreme, ukrašavanja i konzumacije jaja.
Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti →