22. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2020.
Ovogodišnja, 22. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2020. održat će se od 25. do 27. lipnja 2020., u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, u Zadru, Hotel Kolovare.
Ovogodišnja, 22. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2020. održat će se od 25. do 27. lipnja 2020., u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, u Zadru, Hotel Kolovare.
Vrijeme je za prvo tretiranje američkog cvrčka, vektora zlatne žutice vinove loze!
Zlatna žutica vinove loze je karantenska bolest koja predstavlja veliku opasnost za hrvatsko vinogradarstvo. Epidemijsko širenje zlatne žutice u vinogradu uzrokuje vektor, američki cvrčak.
Uvodna konferencija projekta AGROEKOTEH – Optimizacija gospodarenja tlom i prilagodba agroekosustava i agrotehničkih mjera klimatskim promjenama, održat će se u srijedu, 17. lipnja 2020. godine na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda ABC JELLY Fruitery Jelly Assorted Jar zbog sadržaja aditiva E 407 i E410 koji nisu dozvoljeni za ovaj proizvod. Postoji mogućnost gušenja proizvodom ako se konzumira u jednom zalogaju.
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda LOSOS FILET DIMLJENI FINISSIMA 200g, hladno dimljeni, brzo zamrznuti proizvod.
Procjenjuje se da se svake godine 600 milijuna ljudi u svijetu (gotovo 1 od 10) razboli, a 420 000 umre zbog trovanja hranom. Upravo stoga, UN je proglasio Svjetski dan sigurnosti hrane, koji se u cijelom svijetu obilježava 7. lipnja.
Ministarstvo poljoprivrede na zahtjev subjekta u poslovanju s hranom Spar Hrvatska d.o.o. obavještava potrošače o opozivu proizvoda Losos Norveški Dimljeni Despar 100g zbog utvrđene povišene količine bakterije Listeria monocytogenes u proizvodu.
Ministarstvo poljoprivrede na zahtjev subjekta u poslovanju s hranom LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., Velika Gorica, obavještava potrošače o opozivu proizvoda ODREZAK SASHIMI TUNE, 390g, proizvođača Marinblu.
U Opatiji, 10.-13. studenog 2020. godine, održava se 3. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane.
Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti →