SVJETSKI DAN SIGURNOSTI HRANE 2021

Hrvatska – jedna od šest zemalja Europske unije provođenja intenzivne EFSA-ine
kampanje: „Birajte hranu s povjerenjem“


Danas, 7. lipnja, obilježava se Svjetski dan sigurnosti hrane. Tim povodom, Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) pokrenula je kampanju „Birajte hranu s povjerenjem“.
Nositelj nacionalne kampanje je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), EFSA-ina kontakt točka za Hrvatsku. „Drago nam je što je, uz Austriju, Italiju, Španjolsku, Latviju i Poljsku, Hrvatska jedna od odabranih zemalja gdje će provoditi intenzivna kampanja. Cilj kampanje je potaknuti europske potrošače da s povjerenjem donose odluke o odabiru hrane koju konzumiraju, kao i podići svijest građana o znanosti koja stoji iza postavljenih visokih standarda vezano za sigurnost hrane koja se nalazi na europskom pa tako i hrvatskom tržištu“ , istaknula je dr.sc. Darja Sokolić, ravnateljica HAPIH-a.
Kampanja će trajati do listopada 2021. godine, a primarno je usmjerena na populaciju u dobi od 25 do 45 godina, posebice na žene i mlade roditelje. Fokus kampanje je na zdravlju, kuhanju i aktivnom životnom stilu.
Glavni kanali kampanje bit će digitalni i društveni mediji, a više o samoj kampanji saznat ćete uskoro…

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content