Stručnjaci HAPIH-a u edukaciji prolaznika o pravilnom rukovanju s hranom

U subotu, 17. lipnja, na zagrebačkom Bundeku stručnjaci iz HAPIH-ovog Centra za sigurnost hrane pridružili su se gurmanima na Baš naš festivalu kako bi ih educirali o pravilima ponašanja u kuhinji i smanjenju bacanja hrane. Dotaknuli su se mnogih važnih pitanja među kojima su i koliko dugo skuhana hrana može stajati prije nego što ju spremimo u hladnjak, koliko hrane prosječni građanin Hrvatske baci u godinu dana, kojim redoslijedom bi se trebala kupovati hrana u trgovini.

Posjetitelji su imali priliku provjeriti svoje znanje o sigurnosti hrane u kvizu, a kao nagradu za uspješno rješavanje osvojiti prigodni poklon. Istovremeno su djeca sudjelovala u radionici, koju su pripremile i vodile stručnjakinje iz Hrvatskog zbora nutricionista, jer za savladavanje vještina o sigurnosti hrane treba početi od malih nogu.

U igri, crtanju, pitalicama, zagonetkama, križaljkama i sličnim aktivnostima svi uzrasti dobili su priliku sudjelovati u europskoj kampanji EU bira sigurnu hranu (#EUChooseSafeFood) koju HAPIH provodi u suradnji s Europskom agencijom za sigurnost hrane (EFSA). Cilj kampanje je educirati sve one koji žele znati više o sigurnosti hrane jer u bogatstvu okusa na našim tanjurima bezbrižno možemo uživati tek onda kada znamo da je hrana koju konzumiramo sigurna. Hrvatska je jedna od 16 zemalja u kojima se ova kampanja provodi, a više informacija dostupno je na mrežnoj stranici EUChooseSafeFood.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content