SMJERNICE ZA DONIRANJE HRANE

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Centar za sigurnost hrane objavila je Smjernice za doniranje hrane u odnosu na rokove trajanja.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Centar za sigurnost hrane objavila je Smjernice za doniranje hrane u odnosu na rokove trajanja. Smjernice su namijenjene posrednicima u lancu doniranja hrane, ključnoj karici između donatora i krajnjih korisnika, a cilj im je olakšati poslovanje doniranom hranom.  Smjernice daju praktične primjere kako rukovati s hranom kako bi ostala sigurna za konzumacija te posljedično, smanjio otpad od hrane. Svrha Smjernica je jasnija i učinkovitija primjena novog Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane i hrane za životinje, kojim je propisano kako se i hrana kojoj je istekao rok trajanja označen najbolje upotrijebiti do, može donirati, te sigurno konzumirati određeno vrijeme pod određenim uvjetima.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content