Prilika za pripravništvo u EFSA-i

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u potrazi je za novodiplomiranim kandidatima iz cijeloga svijeta koji su na početku svoje profesionalne karijere i zainteresirani za stvaranje održivijih i sigurnijih prehrambenih sustava u EU-u. Svake godine odabire se 100-ak kandidata koji dobivaju priliku u ovoj europskoj agenciji surađivati sa stručnjacima iz cijeloga svijeta.

EFSA je smještena u Parmi na sjeveru Italije. Referentno je tijelo Europske unije za znanstvenu procjenu rizika u području sigurnosti hrane i hrane za životinje. U bliskoj suradnji s nacionalnim institucijama i savjetovanju s dionicima, ona daje neovisne znanstvene savjete i osigurava jasnu komunikaciju o postojećim i novonastalim rizicima.

Postupak prijave na natječaj obavlja se elektronskim putem, a rok za prijavu je 15. svibnja 2023. godine.

Prijaviti se mogu kandidati koji:

  • će do trenutka zatvaranja prijava imati stečenu sveučilišnu diplomu u minimalnom trajanju od tri godine (npr. sveučilišni prvostupnik, magistar,…),
  • imaju znanja i iskustva u bilo kojem području EFSA-inog djelovanja (sigurnost hrane, poslovna administracija, pravo, ljudski potencijali, financije, komunikacije, informacijska tehnologija,…),
  • imaju sposobnost komunikacije na engleskom jeziku, s minimalno B2 stupnjem znanja po Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (CEFR),
  • do sada nisu bili zaposlenici EFSA-e.

Pripravništvo traje minimalno pet, a poželjno 12 mjeseci te je plaćeno, s mjesečnom potporom od 1463 eura. Prilikom prijave, kandidati mogu naznačiti do dva područja od interesa iz EFSA-inog djelokruga rada. Pripravnički staž obavlja se u sjedištu EFSA-e u Parmi, a pripravnike će tijekom staža nadzirati, usmjeravati i pratiti mentori. Očekivani početak pripravništva definira se po završetku prijava.

Detaljnije informacije i obrazac za prijavu dostupni su na mrežnim stranicama EFSA-e.

Izvor naslovne fotografije: freepik/ArthurHidden

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content