Prijavite se na EFSA-in program stručnog usavršavanja: EU-FORA 2021.- 2022.

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) objavila je, petu godinu za redom, natječaj u svrhu prijave kandidata za program stručnog usavršavanja pod nazivom „EU-FORA – The European Food Risk Assessment Fellowship Programme“.

Cilj EU-FORA programa je stjecanje dodatnog znanja i praktičnih iskustva u području procjene rizika, unaprjeđenje suradnje između EFSA-e i europskih institucija u sustavu sigurnosti hrane što u konačnici doprinosi harmonizaciji prakse procjene rizika u Europskoj Uniji. 

Na natječaj se mogu prijaviti osobe koje imaju od dvije do petnaest godina radnog iskustva u područjima vezanim za sigurnost hrane, kao što su biologija, molekularna biologija, mikrobiologija, veterinarska ili humana medicina, agronomija, biokemija, kemija, prehrambena tehnologija ili toksikologija.

Program počinje u razdoblju kolovoz/rujan 2021. godine, a koncipiran je tako da izabrani kandidati tijekom 12 mjeseci borave u instituciji koja se bavi procjenom rizika u nekoj od zemalja EU. Predviđeno je i upoznavanje s radom EFSA-e i to u prva 3 tjedna programa. Dodatno, u određenim  vremenskim periodima, i boravci od tjedan dana u Beču, Berlinu i Ateni (ukupno 3 tjedna).

Kandidati će za vrijeme trajanja programa primati naknadu u iznosu 2200 EUR pomnoženu s faktorom korekcije za nacionalne troškove ovisno o zemlji boravka.

Rok za prijave je 15. siječnja 2021. godine

Za dodatna pitanja možete se obratiti EFSA-inom EU-FORA timu putem sljedeće e-mail adrese:

EU-FORA@efsa.europa.eu.

Uz natječaj za prijavu kandidata, objavljen je i natječaj za izbor institucija (hosting sites) za EU-FORA programa 2021.- 2022. Na natječaj se mogu prijaviti samo institucije koje se nalaze na EFSA-inoj Listi članka 36.

Rok za prijave je 12. veljače 2021. godine

Više detalja o EU-FORA programu i natječajima možete pročitati na mrežnim stranicama EFSA-e:  

EU-FORA – The European Food Risk Assessment Fellowship Programme

EFSA European Food Risk Assessment Fellowship Programme 2021

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content