Skip to content

Poziv za EFSA-in program gostujućih znanstvenika i stručnjaka 

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), čije se sjedište nalazi u Parmi na sjeveru Italije, u potrazi je za znanstvenicima, studentima doktorskih studija i stručnjacima koji mogu iskoristiti svoje stručno znanje u određenim područjima aktivnosti EFSA-e.  

EFSA je referentno tijelo Europske unije za znanstvenu procjenu rizika u području sigurnosti hrane i hrane za životinje. U suradnji s nacionalnim institucijama, EFSA daje neovisne znanstvene savjete i osigurav jasnu komunikaciju o postojećim i novonastalim rizicima. 

Gostujućim će stručnjacima biti dodijeljen savjetnik, uz kojega će imati priliku doprinijeti istraživačkim projektima, predstaviti vlastiti projekt i surađivati s drugim stručnjacima iz istog područja te se povezati s međunarodnom zajednicom za procjenu rizika. 

Područja mogućih istraživanja i projekata su procjena rizika za okoliš, toksikologija, zdravlje i dobrobit životinja, biološke opasnosti, prehrana ljudi, analiza i upravljanje podacima te komunikacija. 

Prijaviti se mogu: 

  • Kandidati  koji posjeduju znanje engleskog jezika minimalno B2 razine (prema ZEROJ-u
  • Državni službenici iz javnih uprava, institucija, međuvladinih i međunarodnih organizacija 
  • Studenti doktorskog studija s neovisnih sveučilišta ili istraživačkih organizacija 

Postupak prijave na natječaj obavlja se elektronski, a rok za prijavu je 30. studenog 2025. 

Program traje najviše 12 mjeseci za sve kandidate, osim za studente doktorskih studija, čiji angažman može trajati najviše šest mjeseci. 

Odabrani kandidati ne primaju nikakvu financijsku naknadu i EFSA ne pokriva njihove troškove, osim troškova povezanih s izvršavanjem obveza. 

Više informacija možete pronaći u EFSA Guest Programme Call 2024/2025

Izvor naslovne fotografije: Freepik 

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti →