Pobjednici kategorija 27. državne stočarske izložbe u Gudovcu

U Gudovcu, u sklopu 27. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma održana je  27. državna stočarska izložba. Izložba je oxdržana u suorganizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a  okupila je 212 uzgajivača koji su tijekom tri dana trajanja izložbe prikazali 543 grla različitih vrsta domaćih životinja i pet kolekcija pčela.

„Aukcijska dvorana Bjelovarskog sajma isprofilirala se je kao najprikladnije mjesto za predstavljanje najboljih grla uzgojno-valjanih domaćih životinja, promociju uzgajivača i gospodarstava. Izložena  grla dokaz su kvalitete uzgoja i mogućeg proizvodnog potencijala, ali isto tako i pokazatelj ustrajnog i promišljenog rada uzgajivača. Pored konvencionalnih pasmina, predstavljene su hrvatske izvorne i ugrožene pasmine, koje imaju veliko genetsko, etnografsko i proizvodno značenje, a njihovo prikazivanje je dokaz ustrajnosti u provedbi njihovog očuvanja, “ Istaknuo je na svečanom otvorenju, doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić, ravnatelj HAPIH-a.

Šampionska grla 27. državne stočarske izložbe:

GOVEDA

Simentalska pasmina:
Šampionsko grlo NINA HR 4101011512 – posjednik: Dušanka Rajaković

Holstein pasmina:
Šampionsko grlo VIKI HR 7200682135 – posjednik: Mirko Bačani

KOPITARI

Gidran pasmina:
Šampionsko grlo SIGLAVY BAGDAY GIDRAN-10 (IGLICE) –  posjednik: Marijan Ralica

Lipicanska pasmina:
Šampionsko grlo 371 FAVORY MIMA XIX-1 – posjednik: Državna ergela Đakovo i Lipik

SVINJE

Šampionsko grlo  nerast pasmine landras PB 3108/27 – posjednik: Mario Biškup

OVCE

Šampionsko grlo – ovan ŽB 431600614 –  posjednik: Ivo Pranješ

Šampionska grla:

Pobjednike svih kategorija možete pogledati ovdje.

Galerija slika:

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content