Otvorene su prijave za konferenciju ONE 2022

Četverodnevni znanstveni program obuhvatit će teme iz područja sigurnosti hrane i hrane za životinje sa širom perspektivom održivih prehrambenih sustava i fokusom na potrebu provođenja pristupa “Jedno zdravlje – jedno okruženje”.

Otvorene su prijave za četverodnevnu ONE – Health, Environment, Society – Conference 2022 Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA). Za sudjelovanje na licu mjesta, u Bruxellesu, prijaviti se može do 29. travnja 2022. godine, a registracija za virtualno sudjelovanje moći će se obaviti i tijekom trajanja same konferencije. Kotizacija je besplatna u oba slučaja.

Konferenciju organizira Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u suradnji s Europskim centrom za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC), Europskom agencijom za kemikalije (ECHA), Europskom agencijom za okoliš (EEA), Europskom agencijom za lijekove (EMA) i Zajedničkim istraživačkim centrom Europske komisije (JRC).

Održava se od 21. do 24. lipnja 2022. godine u hibridnom obliku, što znači da će se moći pratiti uživo, iz Bruxellesa, kao i online. Prijenos uživo bit će dostupan i onima koji se ne registriraju, ali registracijom se ostvaruje mogućnost interakcije s predavačima i ostalim sudionicima.

Cilj je konferencije pružiti strateški smjer za napredak u području sigurnosti hrane. Program je podijeljen u četiri tematska područja stavljajući sigurnost hrane u širi kontekst održivih prehrambenih sustava i naglašavajući važnost pristupa “Jedno zdravlje – jedno okruženje” te istražujući mogućnost razvoja znanosti o procjeni rizika.

Ključna tematska područja obuhvaćaju:

  • Ispitivanje sigurnosti hrane i hrane za životinje iz šire perspektive održivost.
  • Istraživanje mogućeg razvoja znanosti o procjeni rizika.
  • Razmišljanje o budućim strateškim ciljevima i smjernicama regulatorne znanosti.
  • Doprinos novim ciljevima politike, poput Europskog zelenog plana.

Više informacija o konferenciji, kao i poveznicu za prijavu možete pronaći na mrežnoj stranici konferencije www.one2022.eu, a informacije o konferenciji možete pratiti i na društvenim mrežama (LinkedIn, Instagram, Twitter) uz pomoć #OneEU2022.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content