Otvoren je poziv za novog izvršnog direktora EFSA-e

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u potrazi je za novim izvršnim direktorom. On je pravni zastupnik i javno lice EFSA-e te odgovara njezinom Upravnom odboru. Vodi i upravlja agencijom te ima opću odgovornost za njezino poslovanje. Imenovanje se provodi na razdoblje od pet godina i može se jednom produljiti.

Izvršnog direktora imenovat će Upravni odbor EFSA-e na temelju užeg popisa koji nakon postupka odabira dostavlja Europska komisija. Detaljan opis radnog mjesta, uvjete i način prijave možete pronaći u javno dostupnom natječaju za radno mjesto kojega je objavila Europska komisija. Rok za podnošenje prijava je 26. lipnja 2023. godine u 12 sati.

EFSA je neovisna agencija EU-a sa sjedištem u talijanskom gradu Parmi. Osnovana je 2002. godine s ciljem pružanja znanstvenih savjeta i smjernica Europskoj komisiji, Europskom parlamentu i zemljama članicama ta kako bi komunicirala o rizicima povezanima s prehrambenim lancem, a koji se odnose na sigurnost hrane i hrane za životinje, prehranu, zdravlje i dobrobit životinja, biljno zdravstvo i zaštitu bilja.

Sadašnji izvršni direktor EFSA-e dr. sc. Bernhard Url imenovan je u lipnju 2014., a svoj drugi petogodišnji mandat okončat će 31. svibnja 2024. godine.

Izvor naslovne fotografije: gpointstudio/freepik

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content