Objavljen Pravilnik o provedbi programa državne potpore proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje ASK

U „Narodnim novinama“ broj 157/2023 od 28. prosinca 2023. godine objavljen je Pravilnik o provedbi programa državne potpore proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge.

Cilj Programa državne potpore proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge, pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede,  je dodjela potpore za nadoknadu gubitka prihoda za svinje većih završnih težina, otpremljene iz objekata u zoni ograničenja na klanje sukladno relevantnim propisima i mjerama kontrole bolesti. U okviru ovoga Programa omogućit će se potpora za nadoknadu gubitka prihoda za svinje većih završnih težina otpremljene na klanje iz objekata u zoni ograničenja u razdoblju od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2023. godine. Za provedbu Programa u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurana su sredstva u iznosu od 3,5 milijuna eura.

Zahtjev za potporu se popunjava putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) izravno ili u podružnicama Agencije u razdoblju od 3. do 23. siječnja 2024. godine.

Detalje o potpori i potrebnu dokumentaciju objaviti će APPRRR na svojim mrežnim stranicama.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content