Nastavljaju se isplate potpora za proizvođače svinja za ublažavanje posljedica afričke svinjske kuge

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nastavljaju s isplatama potpora za proizvođače svinja za ublažavanje posljedica afričke svinjske kuge.

Kroz Program potpore sektoru svinjogojstva zbog onemogućene aktivnosti uslijed pojave afričke svinjske kuge do 22. rujna 2023. godine isplaćena je potpora za 220 gospodarstava u ukupnom iznosu od 1.090.280,00 eura.

Uprava za stočarstvo i kvalitetu hrane Ministarstva poljoprivrede poslala je 108 obrađenih zapisnika te je u tijeku njihova isplata ukupnog iznosa 798.996,00 eura. Tako će s trećom odlukom bit sveukupno isplaćena potpora za 328 gospodarstava ukupnog iznosa gotovo 1.900.000,00 eura

Također, prema Odluci o interventnoj mjeri pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području Republike Hrvatske koju je donijela Vlada na sjednici 21. rujna 2023. godine, a koja iznosi 4,5 milijuna eura, isplate su pripremljene za 141 gospodarstvo koje nije ostvarilo potporu na temelju Programa potpore sektoru svinjogojstva zbog onemogućene aktivnosti uslijed pojave afričke svinjske kuge. Ukupan iznos interventne financijske pomoći koji će biti isplaćen je 432.784,00 eura.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content