Najava 1. Dana hrvatskog stočarstva

Jedinstveni godišnji stručni skup uzgajivača domaćih životinja i stručnjaka, 1. Dani hrvatskog stočarstva, bit će održan u Osijeku (Gospodarski centar) 7. – 9. studenog 2023. godine. Cilj skupa je edukacija i informiranje sudionika, osobito uzgajivača, iz najvažnijih područja stočarske proizvodnje. Tako će se u Osijeku tijekom tri dana u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH, Centar za stočarstvo) i uzgojnih udruženja suorganizatora (Savez udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda, Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda, Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza te Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac), uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i Osječko-baranjske županije, okupiti uzgajivači i predstavnici ministarstva, HAPIH-a, APPRRR-a, fakulteta, veterinarskih organizacija i povezanih industrija. Time se pruža prilika za otvoreni sektorski i međusektorski dijalog (govedarstvo, konjogojstvo, ovčarstvo, kozarstvo i izvorne pasmine), a sve s ciljem kreiranja prijedloga, rješenja i zaključaka koji mogu doprinijeti održivosti i razvoju stočarske proizvodnje u RH u skladu s klimatskim i okolišnim ciljevima.

Na prijedlog Središnjeg saveza uzgajivača svinja Hrvatske, koji je kao suorganizator sudjelovao u organizaciji 1. Dana hrvatskog stočarstva, zbog afričke svinjske kuge odgođena je sekcija 18. Savjetovanje uzgajivača svinja.

1. Dani hrvatskog stočarstva organizirani su kroz više paralelnih sekcija prema stočarskoj grani, a uključuju brojna pozvana i stručna predavanja i panel rasprave. Predavanja će održati domaći i strani stručnjaci, sveučilišni profesori, uzgajivači, dok su sudionici panel rasprava predstavnici ministarstva, HAPIH-a, APPRRR-a, uzgojnih udruženja, HPK, industrije, mladi poljoprivrednici itd. Stoga pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u radu ovog jedinstvenog skupa.

Sekcije

  • 25. Savjetovanje uzgajivača ovaca i koza i 24. izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva (7. 11. 2023.)
  • 9. Savjetovanje uzgajivača konja (7. 11. 2023.)                                                                  
  • Svečano otvorenje i panel rasprave(8. 11. 2023.)                                                            
  • 18. Savjetovanje uzgajivača goveda (8. i 9. 11. 2023.)                                                      
  • 1. Dan uzgajivača izvornih pasmina (8. 11. 2023.)                                                                             

Informacije: Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Centar za stočarstvo, tel. 031 275 186, mob. 099 317 5271, e-mail: cs@hapih.hr.

Više informacija o uvjetima sudjelovanja i hotelskom smještaju nalazi se na Prijavnici za sudjelovanje dostupnoj na poveznici ispod teksta i kod uzgojnih udruženja suorganizatora. Prijavnicu je potrebno popuniti i dostaviti do 31. listopada 2023.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content