Na snazi novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge

Iz Ministarstva poljoprivrede javljaju kako je na snagu stupilo novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge. Kao zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja određuju se područja zone zaštite u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a zone nadziranja uključuju i dijelove Osječko-baranjske županije. Kao zaraženo područje zbog izbijanja afričke svinjske kuge u divljih svinja određuju se dijelovi Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije.

Podsjećaju kako su, kao mjera sprječavanja ilegalnog prometa živih svinja i svinjskog mesa a u cilju zaustavljanja daljnjeg širenja zaraze, aktivni punktovi s policijskim nadzorom na točkama na kojima je povećan rizik za pojavu potencijalnog ilegalnog prometa na području općina koje se nalaze u zoni zaštite.

Iz Ministarstva poljoprivrede apeliraju na posjednike da se najstrože pridržavaju svih mjera koje odredi Ministarstvo i Veterinarska inspekcija. 

Detaljnije o svemu na poveznici.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content