Na snazi novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge

Ministarstvo poljoprivrede je u srijedu 19. srpnja objavilo da je stupilo na snagu novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge. Kao zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja određuju se područja zone zaštite u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a zone nadziranja uključuju i dijelove Osječko-baranjske županije.

Novim se Rješenjem općine Cerna, Štitar i Gradište u Vukovarsko-srijemskoj županiji te općina Slavonski Šamac u Brodsko-posavskoj županiji, koje su prethodnim Rješenjem bile određene kao zone nadziranja, sada proglašavaju zonom zaštite. 

Kao zaraženo područje zbog izbijanja afričke svinjske kuge u divljih svinja i dalje su određeni dijelovi Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije.

Iz Ministarstvo opetovano apeliraju na posjednike da se najstrože pridržavaju svih mjera koje odrede Ministarstvo i Veterinarska inspekcija.

Detaljnije o zonama na poveznici.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content