Intenzivne edukacije o afričkoj svinjskoj kugi

Stručnjaci Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave organiziraju edukacijske sastanke za uzgajivače svinja, na kojima se daju odgovori na najčešća pitanja o aktualnostima vezanim za afrički svinjsku kugu (ASK) koja trenutno zabrinjavaju poljoprivrednike.

Tako su upravo u tijeku edukacije na područjima vrlo rizičnim za ASK, kao što su Osječko-baranjska i Brodsko-posavska županija, no mogu se organizirati, prema interesu uzgajivača, i u drugim područjima Hrvatske. Svi zainteresirani načelnici općina mogu nam se javiti na ask@hapih.hr kako bi dogovorili organizaciju edukacije i u svojoj općini.

Da domaći uzgajivači žele saznati nešto više o ovoj za njihova gospodarstva potencijalno vrlo opasnoj bolesti te propisanim mjerama sprječavanja širenja pokazuju i dosada održane edukacije u Donjem Miholjcu, Đakovu i Antunovcu na koje se odazvao značajna broj svinjogojaca.

Kako bi uzgajivači dobili što potpunije informacije, u edukacije su osim stručnjaka Centra za stočarstvo i Centra za sigurnost hrane HAPIH-a uključeni i veterinari iz ovlaštenih veterinarskih stanica te veterinarski inspektori Državnog inspektorata RH.

Ovoga su tjedna planirane edukacije:

  • u utorak (8. kolovoza) u Strizivojni (10 sati),
  • u srijedu (9. kolovoza) u Čemincu (10 sati),
  • u četvrtak (10. kolovoza) u Vuki (9 sati)  te
  • u petak (11. kolovoza) u Marijancima (8 sati), Viljevu (10 sati) i Podravskoj Moslavini (13 sati).

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content