
Više od 150 sudionika iz 23 zemlje na Međunarodnom forumu HORIZON OF INNOVATIONS u Osijeku
Forum je bila prilika za umrežavanje stručnjaka te razmjenu ideja i iskustava iz područja prehrane, bioekonomije, klimatskih promjena i digitalizacije

EFSA povećala razinu prihvatljivog dnevnog unosa saharina
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) provela je novu procjenu prihvatljive razine unosa saharina u sklopu revizije prehrambenih aditiva koji su bili dopušteni za uporabu u hrani

Ažuriran EFSA-in pretraživač za referentne prehrambene vrijednosti
Ove je godine EFSA ažurirala DRV pretraživač dodavši nove referentne vrijednosti za šećer, selen, vitamin B6, vitamin E, vitamin D, vitamin A, beta-karoten, folat, željezo i mangan.

Osijek – sjedište prijenosa znanja o sigurnosti hrane zemljama iz okruženja
5. Jesenska škola EFSA-e i HAPIH-a okupila 30-ak sudionika iz pretpristupnih zemalja – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gora, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije i Turske

Nova hrana: što EFSA-ine nove smjernice znače za procjenu sigurnosti nove hrane?
Ažuriranje smjernica provedeno je u skladu s promjenama pravnog okvira EU-a za novu hranu i nedavnih napredaka u istraživanju i inovacijama u području hrane

Agro Summit 2024.: Regionalizacija proizvodnje bi pridonijela učinkovitijem usmjeravanju potpora
Potrebne su dodatne potpore poljoprivrednicima te intenzivnije investicije u preradbene kapacitet, a renesansu možemo ostvariti u sektorima proizvodnje mesa, mlijeka, povrća i voća, čulo se na Agro Summitu u Zagrebu