Skip to content

Chef Đukić i HAPIH educirali kako spravljati ukusna jela i pri tome smanjiti otpad od hrane

U organizaciji osječkog komunalnog poduzeća Unikom, uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te drugih partnera, među kojima i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), u osječkom Gospodarskom centru se 11. i 12. travnja održao 2. Festival otpada – Eco City Waste Fest.

Festival je zamišljen kao edukativno – zabavno događanje s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša i pravilnog gospodarenja otpadom, uključujući i otpad od hrane. Posebna pažnja posvećuje se najmlađima, kako bi se od malih nogu usadile navike odgovornog postupanja s otpadom, što je ključ održive budućnosti.

U bogatom programu bio je organiziran i poučni gastro show s poznatim chefom Tomislavom Đukićem na kojem je sudjelovala je i Vlatka Buzjak Služek iz HAPIH-ovog Centra za sigurnost hrane. Praktičnim savjetima i konkretnim primjerima podsjetila je na pravila sigurnog rukovanja hranom te na slikovit i jednostavan način pojasnila kako svi možemo doprinijeti smanjenju bacanja hrane u našim kućanstvima.

Sudionici su imali priliku promatrati kako chef Đukić s učenicima Ugostiteljsko-turističke škole Osijek priprema ukusna jela koristeći sve dijelove hrane s ciljem smanjenja nastajanja otpada od hrane, pri tome pazeći na pravila sigurnosti i higijene hrane.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti →