Zlatna povelja za najljepši školski vrt uručena Osnovnoj školi Ivana Rangera iz Kamenice

Tradicionalno oko Dana planete Zemlja, koji, između ostaloga, promovira brigu o okolišu, proglašavaju se pobjednici natjecanja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“. Tako je ove godine, 21. travnja, u prostorima Hrvatske radio-televizije (HRT) u nazočnosti brojne djece, učitelja, profesora, ravnatelja te predstavnika institucija koje podupiru projekt i čelnika lokalne i regionalne samouprave Zlatna povelja HRT-a i nagrada u visini 2.000 eura dodijeljena pobjedničkom školskom vrtu Osnovne škola Ivana Rangera iz Kamenice.

Nagrada za tradicijski uzgoj, koju dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede, uručena je Srednjoj gospodarskoj školi Križevci. Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je vrt Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo – područne škole Kapelna a treće mjesto vrt Odgojnog doma u Ivancu. Najljepši vrtić je DV „Bukovac“ u Zagrebu dok je nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja za najljepšu učionicu na otvorenome dobio Dječji vrtić Zraka sunca iz Križevaca. Rezime je to ovogodišnjeg natjecanja na koje je u različitim kategorijama bilo prijavljeno stotinjak vrtova iz svih krajeva Lijepe naše.

Ovaj dugogodišnji ekološko-obrazovni projekt HRT provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja a uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih donatora. Ispred Ministarstva poljoprivrede i HAPIH-a, na projektu aktivno, kao članica stručnog povjerenstva, sudjeluje djelatnica HAPIH-a doc. dr.sc. Iva Pavlinić Prokurica.

I ovoga je puta naglašeno kako projekt promiče organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske. Također, kroz niz radionica, stručnih skupova i posjeta članova stručnog povjerenstva projekta kojeg čine predstavnici Ministarstava i relevantnih državnih ustanova svim prijavljenim vrtićima, školama i učeničkim domovima, razvija se i potiče kod djece svijest o zdravim navikama i uravnoteženoj  prehrani.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content