Započelo podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere za 2023.

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo kako je od ponedjeljka, 6. ožujka, započelo podnošenje Jedinstveni zahtjev za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2023. godinu. Zahtjev se može podnijeti do 15. svibnja ove godine u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR). Korisnici svoj zahtjev mogu samostalno popuniti u AGRONET-u, isprintati, vlastoručno potpisat, te poštom ili osobno dostaviti u podružnicu APPRRR-a. Jedinstveni zahtjev je moguće podnijeti i elektronički, uz elektronički potpis. 

Poljoprivrednicima će u 2023. godini za provedbu mjera i intervencija iz ovoga Pravilnika biti na raspolaganju ukupno 490,6 milijuna eura.

Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu propisuje se provedba intervencija proizvodno nevezanih izravnih plaćanja i proizvodno vezanih izravnih plaćanja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., IAKS mjera ruralnog razvoja i mjera državne potpore za iznimno osjetljive sektore iz Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2023. godinu.

Svim poljoprivrednicima kod ispunjavanja Jedinstvenog zahtjeva pomoć će pružati djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede (kontakti), APPRRR-a (kontakti) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (kontakti).

U istom je razdoblju (od 6. ožujka do 15. svibnja) moguće je podnijeti zahtjeve i za potpore iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza (više info na poveznici) te za potpore iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi (više info na poveznici).

Izvor foto: Freepik / master1305

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content