Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija

Povodom početka projekta, 1. srpnja 2020. godine, održana je konferencija za medije u prostoru Regionalne vinoteke u osječkoj Tvrđi.

Na konferenciji su govorili: doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Mislav Matišić, u ime Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Riječ je o projektu sufinanciranom kroz Interreg Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. čiji je nositelj Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a partneri su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i neprofitna tvrtka vinara iz mađarskog Villanya “Tenkes Nonprofit Kft”. Pridruženi partneri na projektu su: Osječko -baranjska županija, Ministarstvo turizma i Udruga Graševina Croatica.

Projekt se bavi razvojem vinskog turizma na području dijela hrvatskog Podunavlja te dijela mađarske Baranje kao i pozicioniranjem destinacije na vinskom i turističkom tržištu. Projekt, ukupne vrijednosti gotovo 400.000€  povezuje jednu od najposjećenijih vinskih regija u Mađarskoj – Villany i vinogorja Baranja i Erdut te ima za cilj promociju prekogranične regije kako na regionalnom tako i međunarodnom tržištu. Tijekom 24 mjeseca provedbe projekta planirane brojne aktivnosti poput stvaranja baze podataka i izrade mobilne aplikacije o vinsko-turističkoj ponudi u prekograničnom području, edukacija, organizacije međunarodne konferencije na temu graševine i razvoja vinskog turizma u Osijeku, izrade specifikacija za zaštitu geografskog porijekla graševine za Slavoniju i Podunavlje, organizacije međunarodne konferencije na temu cabernet franca i razvoja vinskog turizma u Villanyu, nabavke dvije pokretne promotivne vinske kušaonice, izrade turističkih promotivnih materijala, prezentacije zajedničke vinsko-turističke ponude na specijaliziranim sajmovima u Budimpešti, Zagrebu, Beogradu, Beču, Sarajevu i Dusseldorfu, organizacije posjete za novinare, turističke agencije i kupce vina, te suorganizacije vinsko-turističkih događaja s dvije strane granice.

Autor fotografije: Denis Despot

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content