Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) kao nositelj projekta u suradnji s partnerima, organizira početnu konferenciju: „Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija“, koja će se održati u petak, 4. rujna 2020. godine s početkom u 12:00 sati u prostorijama Vinarije Vina Belje, 31309 Kamenac, Kneževi Vinogradi.

Cilj projekta je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog vinskog turizma koji povezuje neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj (Siklós-Villány), hrvatskom Podunavlju i Slavoniji. Riječ je o projektu, koji je započeo 1. srpnja 2020.,  predviđenog trajanja dvije godine, sufinanciranom kroz Interreg Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020., ukupne vrijednosti gotovo 400.000€. Nositelj  projekta je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a partneri su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i neprofitna tvrtka vinara iz mađarskog Villanya “Tenkes Nonprofit Kft”. Pridruženi partneri na projektu su: Osječko -baranjska županija, Ministarstvo turizma i Udruga Graševina Croatica.

Planirane projektne aktivnosti imaju za cilj integrirati i nadograditi ponudu vinskog turizma na dvjema stranama granice jedne geografske regije Baranje/Baranya i njezine okoline uspostavljanjem mreže proizvođača vina, turističkih i ugostiteljskih operatera, izgradnjom kapaciteta za upravljanje destinacijama, prijenosom znanja i vještina, integracijom i zajedničkom promocijom prekogranične ponude vinskog turizma na lokalnom, regionalnom i međunarodnom tržištu.

Program možete pogledati ovdje.

Autor fotografije: Denis Despot

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content