U Trilju održana komisija organoleptičnog ocjenjivanja vina za Dalmaciju

Regionalni uredi Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Zakonom o vinu imaju povjerene brojne zadaće i aktivno žive svoju misiju. Tako je 26. ožujka u HAPIH-ovom Regionalnom uredu Dalmacije u Trilju, održana prva ovogodišnja komisija za organoleptično ocjenjivanje vina regije Dalmacija.

Komisija je organizirana u suradnji s najvećom regionalnom organizacijom proizvođača okupljenih u udruženje „Vino Dalmacije“, pa nam se ovim povodom pridružio i predsjednik udruženja, doc. dr. sc. Leo Gracin.  Uz ocjenjivače koji su došli iz svih dijelova regije: doc. dr. sc. Irenu Budić Leto, Mandicu Erceg, dipl. ing., Antu Grubišića, dipl. ing., Niku Karamana, dipl. ing. i Marka Dobrića, dipl. ing., u komisiji su bili i djelatnici HAPIH-a: dr. sc. Ivana Alpeza (predsjednica), Ivna Linke (tajnica), Davor Šestanović i Milan Kranjac (regionalan ured).

Regionalan rad u području senzornih ispitivanja u ovom slučaju značio je ocjenjivanje samo regionalnih vina. Tako je komisija ocijenila 42 uzorka vina (17 bijelih, 8 ružičastih i 17 crnih) zaštićenih oznaka izvornosti „Sjeverna Dalmacija“, „Dalmatinska zagora“ i „Srednja i južna Dalmacija“.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content