U sklopu uzgojnog programa lipicanske pasmine održano ocjenjivanje kobila i pastuha

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) organizirala je ocjenu kobila i pastuha te ispit radne sposobnosti pastuha lipicanske pasmine privatnog uzgoja, a koja je propisana uzgojnim programom lipicanske pasmine u Republici Hrvatskoj. Ocjena kobila održana je 18. travnja, a ocjena pastuha i ispit radne sposobnosti održani su 19. travnja 2024.godine na prostoru Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu.

U komisiju za ocjenu kobila i pastuha bili su imenovani:

  1. dr. sc. Nidal Korabi
  2. Vesna Tomše Đuranec, dr. vet. med.
  3. Domagoj Tadić, dipl. ing.
  4. Filip Grgačević

U komisiju za ispit radne sposobnosti bili su imenovani:

  1. Ivan Kuna, dipl. ing.
  2. Ivana Ljubić
  3. Ante Bagarić, mag. ing. agr.

Ocjenjena je 41 kobila lipicanske pasmine od čega je 35 kobila zadovoljilo kriterije upisa te su upisane u matične knjige rasplodnih kobila i prihvaćene u uzgoj lipicanske pasmine. Ocjenjeno je 14 lipicanskih pastuha od kojih je 5 pastuha zadovoljilo kriterije ocjenjivanja i položili su ispit radne sposobnosti. Pastusi koji su zadovoljili kriterije ocjenjivanja, upisani su u Knjige rasplodnih pastuha i prihvaćeni u uzgoju kao rasplodni pastusi za lipicansku pasminu.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content