U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 26. Osječki jesenski sajam

Poljoprivreda, prehrana, tradicionalni proizvodi, zdravlje i ekologija graditeljstvo i stanovanje, brojne izložbe, prezentacije i degustacije, kao i organizirani susreti gospodarstvenika samo su dio bogatog programa ovogodišnjeg Jesenskog sajma na kojem će od 6. do 8. listopada u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku svoje proizvode i usluge predstaviti više od 150 domaćih izlagača te gosti iz Mađarske. Sajam organizira tvrtka Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva poljoprivrede.
Na prigodnom su otvaranju Jesenskog sajma, uz domaćina župana Ivana Anušića bili i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborske zastupnice Nataša Tramišak i Vesna Vučemilović, saborski zastupnici Goran Ivanović i Stipan Šašlin, doc. dr. sc. Darja Sokolić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i drugi uzvanici.
„Drago mi je da mogu potvrditi kako su svi termini u Gospodarskom centru OBŽ-a do kraja ove godine popunjeni te ćemo ju završiti s tri sajma te niz konferencija i summita, a već se popunjavaju i datumi u sljedećoj godini, i to s aktivnostima kojih do sada nije bilo na području Osijeka i Osječko-baranjske županije – izrazio je župan Anušić zadovoljstvo što je ovo jesensko izdanje sajma još jedan u nizu događanja u novootvorenom i modernom sajamskom prostoru.
Državni tajnik Domagoj Mikulić je istaknuo kako je u izgradnji GC OBŽ-a sudjelovalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te izrazio uvjerenje da će se iz sljedeće financijske perspektive, koja nudi novih 25 milijardi eura, iznaći sredstva za nastavak realizacije ostalih faza Gospodarskog centra.
„Ministarstvo poljoprivrede tradicionalni je partner Jesenskog sajma u okviru kojeg izlaže velik broj OPG-ova, ali i tvrtke koje nude poljoprivrednicima modernu mehanizaciju ili sudjeluju u proizvodnji hrane. Sajam je ove godine odlično posjećen od strane poljoprivrednika kojima je godina puna nepogoda, ali Ministarstvo poljoprivrede mjerama i intervencijama prevladava gubitak dohotka i utječe da on bude stabilan“, rekao je između ostaloga državni tajnik Majdak i dodao kako je ovo prilika da se posredstvom štandova HAPIH-a korisnici informiraju i educiraju o svemu novome što se događa na razini Ministarstva.
Tako su na HAPIH-ovom su štandu brojni posjetitelji sajma mogli dobiti tražene informacije u području djelovanja ove specijalizirane javne ustanove te uvid u aktivnosti i projekte u poljoprivredi i sigurnosti hrane koje provodi. Prigodnom je aktivacijom građana uz praktične promotivne materijale stavljen poseban naglasak na promociju sustava označavanja Hrana s hrvatskih farmi i polja – čiji su prepoznatljivi znakovi potrošačima pouzdan putokaz do domaćeg proizvoda.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content