U e-savjetovanju pet programa državne potpore za sektore stočarstva vrijedna 25 milijuna eura

Ministarstvo poljoprivrede je 16. veljače 2024. godine u e-Savjetovanje pustilo pet novih programa državne potpore za sektore stočarstva vrijedna 25 milijuna eura, a nastavno na doneseni Program razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2030. godine i Akcijski plan za provedbu Programa razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2025. godine.

Ovim programima Ministarstvo poljoprivrede nastoji poduprijeti obnovu (povećanje) proizvodnje mlijeka, poduprijeti jačanje ekstenzivnog stočarstva, pomoći malim mljekarama u sakupljanju mlijeka, poduprijeti napore i mjere županija u očuvanju i jačanju sektora mljekarstva kao i razvoj i jačanje kapaciteta uzgojnih udruženja u provedbi njihovih programa.

Tako je za provedbu Programa potpore za obnovu narušenog proizvodnog potencijala u sektoru mliječnog govedarstva, ovčarstva i kozarstva osigurano 10 milijuna eura, za  Program potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u razdoblju 2024. – 2026. godine ukupno 750 tisuća eura, za Program potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka od 2024.-2026. godine ukupno 4,650 milijuna eura, za Program državne potpore za razvoj stočarstva na području krških pašnjaka i parkova prirode  7 milijuna eura te za Program potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2024. – 2026. godine  2,4 milijuna eura.

Detaljnije o savjetovanju programa državne potpore za sektor stočarstva možete pogledati ovdje

Izvor naslovne foto: Freepik

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content