U Centru za sjemenarstvo i rasadničarstvo održan godišnji sastanak nadzornika voćnog i loznog sadnog i reprodukcijskog materijala

Centar za sjemenarstvo i rasadničarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) organizirao je redoviti godišnji sastanak nadzornika voćnog i loznog sadnog i reprodukcijskog materijala u Osijeku 18. srpnja. Na ovogodišnjem sastanku sudjelovalo je devet nadzornika za voćni i lozni sadni i reprodukcijski materijal iz cijele Hrvatske. Rad je bio organiziran u dvije glavne cjeline. Prva cjelina bila je prezentacija pregleda proizvodnje i prijavljenih količina voćnog i loznog sadnog i reprodukcijskog materijala. Druga cjelina odnosila se na edukaciju za nadzornike novake za lozne cijepove u 2023. godini. 

Goste je u ime ravnateljice doc. dr. sc. Darje Sokolić pozdravio pomoćnik ravnateljice i voditelj Centra za sjemenarstvo i rasadničarstvo dr. sc. Goran Jukić istaknuvši kako je Centar za sjemenarstvo nacionalno ovlašteno tijelo za sjemenarstvo i rasadničarstvo te kako se danas održava 25. redoviti godišnji sastanak za nadzornike i novake.

Krunoslav Brus, mag. ing. je prezentirao pregled proizvodnje sadnog i reprodukcijskog materijala voća i loze u stručnom nadzoru u 2022. godini, prijave proizvodnje u 2023. godini (količina, struktura, broj rasadnika i kategorije) i pregled legislative vezano za nadzor voćnog i loznog sadnog i reprodukcijskog materijala.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content