Svečanom ceremonijom obilježeno 20 godina rada Njemačkog saveznog instituta za procjenu rizika (BfR)

Međunarodni simpozij pod sloganom “Jedna tvar – jedna procjena?” održan 3. i 4. studenog ove godine u Berlinu, jedan je od događanja kojim Njemački savezni institut za procjenu rizika (BfR), znanstveno neovisna institucija u portfelju njemačkog Saveznog ministarstva hrane i poljoprivrede, ove jeseni obilježava svoju 20. obljetnicu ustrajnog rada na zaštiti zdravlja potrošača.

U obilježavanju vrijedne obljetnice ove renomirane institucije, respektabilnog utjecaju na međunarodnoj sceni, svečanosti su nazočili visoki uzvanici među kojima dr. sc. Bernhard Url, izvršni direktor Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) te dr. sc. Darja Sokolić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

“Želja nam je bila ujedno dati slavljenički osvrt na posljednjih 20 zajedničkih godina ali i dobiti jasan pogled na izazove koji su pred nama. Nismo se fokusirali samo na ubrzavanje postupaka, već jednako tako i na poboljšanje zaštite potrošača“, rekao je ovom prigodom prof. dr. Andreas Hensel, predsjednik BfR-a komentirajući glavnu okosnicu – kako se tvari mogu najučinkovitije testirati, kroz koju su se okupljeni stručnjaci iz različitih institucija, različitih područja i zemalja pozabavili i planom Europske Komisije za standardizaciju i pojednostavljenje procjene tvari.

Dvodnevni je rad skupa bio podijeljen u tri tematske cjeline. Tako su odabrani stručnjaci održali zanimljiva predavanja i u interaktivnoj raspravi s publikom razmijenili iskustva i ideje na teme antimikrobne rezistencije kod ljudi i životinja; izazove i strategije u procjeni zdravstvenih rizika te uloge društvenih medija i drugih inovativnih formata u komuniciranju rizika. U okviru ove potonje sekcije svoj je doprinos radu skupa dao i HAPIH prezentacijom „Korištenje videa kao komunikacijskog alata u radu javnih ustanova“ koju je održala pomoćnica ravnateljice Sara Mikrut Vunjak.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content