Stručnjaci iz Sjeverne Makedonije posjetili HAPIH-ov Centar u Križevcima

U sklopu organiziranog TAIEX posjeta Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske, stručna delegacija Ministarstva poljoprivrede šumarstva i gospodarenja voda Republike Sjeverne Makedonije posjetila je 23. studenog 2023. godine Centar za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH). Stručnjake iz Sjeverne Makedonije zanimala je organizacija rada i aktivnosti koje provodi HAPIH, a prije svega organizacija i provedba sustava kontrole kvalitete mlijeka u Republici Hrvatskoj koja se provodi u Središnjem laboratoriju za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevcima. Delegaciju je pozdravio prof. dr. sc. Krunoslav Karalića, zamjenik ravnateljice HAPIH-a, koji je kolegama iz Sjeverne Makedonije prezentirao organizacijsku strukturu i rad HAPIH-a. Ivica Vranić, voditelj Centra za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda prezentirao je aktivnosti i način rada Centra s naglaskom na provedbu sustava kontrole kvalitete mlijeka.  

Stručna delegacija Republike Sjeverne Makedonije bila je vrlo zainteresirana za upoznavanje načina kojima je Republika Hrvatska uspjela postići visoke standarde kvalitete i sigurnosti mlijeka, kao i načina provođenja sustava kontrole kvalitete mlijeka. Nakon obilaska Središnjeg laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka i Laboratorija za kontrolu kvalitete stočne hrane i meda, sudionici stručne delegacije bili su vrlo zadovoljni viđenim sustavima kontrole kvalitete i sigurnosti hrane koji se provode u Republici Hrvatskoj.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content