Stručnjaci HAPIH-a održali edukacije poljoprivrednika na sajmu CroAgro

Ovogodišnji međunarodni sajam poljoprivrede CroAGRO, održan od 30. studenog do 4. prosinca 2023. godine, okupio je više od 400 izlagača iz 32 države u četiri paviljona Zagrebačkog velesajma.

Sajam je idealno mjesto za razmjenu znanja i iskustava, a velika pažnja posvećena je stručnom programu. Tako su i stručnjaci iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), koja je bila i jedan od partnera sajma, održali edukacije za poljoprivrednike korisnike potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja.

Sudionicima edukacija predstavljene su intervencije u sklopu IAKS mjera ruralnog razvoja, njihove obveze kao korisnika tih intervencija i predstavljene su im izmjene u novom Strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike (SP ZPP) u odnosu na razdoblje 2014. -2020. U sklopu edukacije okupljeni su imali priliku razmijeniti znanja i iskustava, kao i dobiti konkretne savjete predavača iz HAPIH-a, stručnjaka iz područja stočarstva, zaštite bilja i voćarstva.

Sajam svake godine okuplja poljoprivrednike, proizvođače i stručnjake iz cijele regije, pa su tako i proizvođači sudionici edukacije došli iz različitih krajeva lijepe naše. Osim stručnih predavanja, u okviru posjeta sajmu imali su prigodu pogledati i bogatu ponudu izlagača. Na izložbenom štandu HAPIH-a predstavljene su aktivnosti naših Centara, specijaliziranih u području poljoprivrede i sigurnosti hrane. Poseban je naglasak stavljen na promociju sustava označavanja Hrana s hrvatskih farmi i polja, koje HAPIH provodi na nacionalnoj razini, a čiji su prepoznatljivi znakovi potrošačima pouzdan putokaz do domaćeg proizvoda.

Kako nam je bilo ove godine pogledajte u galeriji slika.

Korištenjem stranice www.hapih.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA

Skip to content